Loading Events

« All Events

Titta en Älg – Stockholm

October 16 - December 6

A play in two acts by legendary Swedish playwright Kristina Lugn, directed by Mellika Melouani Melani, at the Royal Dramatic Theater (Dramaten) in Stockholm.
The play is in Swedish, with no subtitles.

Description in Swedish from the Dramaten homepage.

verpastej och döden. Medelålder och avgrund. Kristina Lugns Titta en älg handlar om kvinnorna som lyckats lägga band på sig. Som sökt skydd i äktenskap och folkhälsomyndigheter. Som anpassat sig till självupplösning och nu står på en perrong och undrar vilka de är och vart de ska ta vägen. Men vi möter också kvinnorna som faktiskt släppt loss, som förvildats, som gnäggar lite för högt.

Mellika Melouani Melanis uppsättning är en hyllning till den egensinniga, djupsinniga, absurt roliga och helt unika dramatikern Kristina Lugn, där pjäsen Titta en älg hemsöks av scener, rollfigurer, dikter och citat ur andra Lugn-verk.

Kristina Lugn (1948-2020) är en av Sveriges mest uppmärksammade författare, kritikerhyllad och folkkär, kompromisslös och tillgänglig, hysteriskt rolig och ogenerat sorglig. Med sin unika formuleringsförmåga har hon ofta lyckats sätta fingret på sin samtid, på det absurda i vardagen – och inte minst samhällets omöjliga förväntningar på kvinnor: ”Jag har försökt verka trevlig. Och lagom fotbollsintresserad.”

På scen medverkar kören Stockholm City Voices med ett tjugotal sångerskor i olika åldrar. Nyskriven musik av Mikael Karlsson, kompositören bakom operan Melancholia som bygger på Lars von Triers film, och flera av Alexander Ekmans verk.

Mellika Melouani Melani är regissör och tidigare konstnärlig ledare på Folkoperan. 2021 satte hon upp Kristina Lugns Idlaflickorna i Göteborg.

Details

Start:
October 16
End:
December 6

Venue

Royal Dramatic Theater (Dramaten)
Nybrogatan 2
Stockholm, Stockholm 114 34 Sweden
+ Google Map
Phone
+46 8-665 62 66
View Venue Website