Loading Events

« All Events

Burn Baby Burn – Umeå

April 24 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Eldig grandfinal i 160 bpm

Burn baby burn är ett nytt verk av Mari Carrasco som har premiär på Dansens Hus i Stockholm våren 2024.

Information

Titel: Burn baby burn

Längd:

Priser

Ordinarie:
250 kr
Pensionär:
225 kr
Upp t o m 18 år:
80 kr
Grupp minst 10 pers:
225 kr
Student / 19-26 år:
125 kr

Tid och datum

  • Black Box, onumrerad salong

    Köp biljett

Burn baby burn är Mari Carrascos tredje verk på temat groove och nu är det dags för en grandfinal i 160 bpm.
Med musiken som verkets pumpande hjärta utmanar Carrasco sina dansare med underfundiga rörelser och stegkombinationer. Vi bjuds in i ett filmiskt landskap, till en drömvärld där dansaren snart blir ett med musiken.

”You are pushing it, just relax, it will go by itself, don’t put nothing in it unless you feel it.” – Nina Simone

Mari Carrasco

Mari Carrasco är en Stockholmsbaserad dansare och koreograf från Sverige/Chile. Carrasco tog examen från Balettakademien Stockholm 2008 och har studerat vid Stockholms Konsthögskola och vid The International Visa Program – Dance New Amsterdam i New York.

Carrasco började skapa verk under sin utbildning och har producerat egna oberoende verk från 2009. Sedan dess har Mari Carrasco etablerat sig som en välkänd koreograf i Sverige. Hon fick sitt genombrott som koreograf med sitt verk BARTOLOMEO. Föreställningen turnerade med RIKSTEATERN och den framfördes över hundra gånger i Sverige. År 2014 gjorde Carrasco en framgångsrik världsturné med samma föreställning och uppträdde på festivaler i; New York, Tokyo, Okinawa, Amman, Ramallah, Capri, Madrid, Vilnius, Roskilde, Chur, Belfast och Helsingfors. BARTOLOMEO vann också PRIX D’ASSITEJ 2013.

Groove & flow

Under de senaste två åren har Carrasco utforskat en praktik som bygger på groove, flow och att bli musiken. I studion arbetar hon kollektivt med sina dansare med en tänkande och fysisk kropp. Dansarna får uppgifter och noter att utforska och arbeta utifrån. Carrasco använder följande nyckelfraser: ”Allt kan hända”, ”begränsa rörelsen” och ”lyssna på musiken”. Rörelsens kvalitet betonar ofta det mellanliggande landskapet med implodering och explosion.

Sedan 2016 har Mari Carrasco samarbetat med den världsberömda kompositören Mikael Karlsson. Karlsson har skapat musiken till hennes verk: BLACK FOREST, PAPER PLANE, INTERNALLY BLACK, THE HEART och REMIND ME IM NOT DEAD. Tillsammans med Karlssons storslagna och dynamiska musik och Carrascos genomträngande rörelsespråk skapar de föreställningar som har en brinnande kvalitet som får rummet att vibrera och publiken att luta sig framåt

Details

Date:
April 24
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
Website:
https://norrlandsoperan.se/forestallning/burn-baby-burn-mari-carrasco/

Venue

Norrlandsoperan
Operaplan 7
Umeå, Sweden
+ Google Map
View Venue Website

Details

Date:
April 24
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
Website:
https://norrlandsoperan.se/forestallning/burn-baby-burn-mari-carrasco/

Venue

Norrlandsoperan
Operaplan 7
Umeå, Sweden
+ Google Map
View Venue Website